Komunistiskā terora upuru pieminekli Torņakalnā uzstādīs līdz 12.jūnijam, un šos darbus veiks SIA "Kvinta betons".
Kā informēja Rīgas domes Vides departamenta direktors Raimonds Janita, četrām firmām, kas piedalījās konkursā par tiesībām uzstādīt Komunistiskā terora upuru pieminekli Esplanādē, tika piedāvāts nedēļas laikā iesniegt darbu tāmi par šī pieminekļa uzstādīšanu Torņakalna stacijas apkaimē. Par pašvaldībai pieņemamāko tika atzīts SIA "Kvinta betons" piedāvājums, kas ir gatava, strādājot trijās maiņās, pieminekļa uzstādīšanas darbus veikt par Ls 79 054.

Rīgas dome izdarīja grozījumus pilsētas šā gada budžetā, atstājot spēkā lēmumu Komunistiskā terora upuru pieminekļa uzstādīšanai un tā apkārtnes labiekārtošanai piešķirt Ls 98 000, mainīta tika tikai pieminekļa atrašanās vieta - no Esplanādes uz Torņakalnu.

Pieminekļa arhitekta Jura Pogas iesniegtajā aptuvenajā tāmē bija norādīts, ka pieminekļa uzstādīšanai Torņakalnā un tā apkārtnes labiekārtošanai būs nepieciešami Ls 84 550. "Kvinta betons" ir gatavs uzstādīt pieminekli par Ls 5496 lētāk.

"Man vienalga, kā "Kvinta betons" šo summu ietaupīs, svarīgi ir, lai visi arhitekta Pogas projektā paredzētie darbi tiktu paveikti," teica Janita. Vides departamenta direktors piebilda: bija iecerēts, ka Esplanādē Komunistiskā terora upuru piemineklim būs melna marmora pamatnes plāksne, Torņakalnā tā tiks veidota no granīta, kas ir daudz lētāks materiāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!