Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien akceptēja 16 jaunus Rīgas ielu nosaukumus, informē pašvaldībā.
Jaunizveidotajām ielām starp Maskavas ielu un Daugavu piešķirti nosaukumi - Atbalss iela, Čuibes iela, Gaisa iela, Glites iela, Lidlauka iela, Mašīnu iela, Mazjumpravas iela, Nulpes iela, Parumbes iela, Pūku iela, Rumbas iela, Strengu iela, Šķērstes iela, Vējstūru iela.

Nosaukumi pamatā izvēlēti, ņemot vērā apkaimes kādreizējos vietvārdus - Parumbes ciems, Čuibes mežs un Čuibes krogs, māju nosaukumi Vējstūri un Glites, Rumbas krāces, Šķērstes saliņa, Nulpes saliņa, Mazjumpravas pārceltuve, kas jau kopš 13. gadsimta minēta kā viena no trijām Rīgas pārceltuvēm. Šeit atradusies arī auto tirgotava un lidlauks. Lokomotīves ielas pagarinājumam no Višķu ielas līdz Maskavas ielai tāpat būs Lokomitīves ielas vārds.

Kurzemes rajonā Kleistu ielas, Roņu ielas un Asnu ielas pagarinājumiem piešķirti tādi paši nosaukumi, bet Kleistu ielas atzaram no Kleistu ielas pagarinājuma līdz Lielajai ielai - Mazā Kleistu iela. Jaunizveidotajai ielai starp Dzintara ielu un Kleistu ielas pagarinājumu piešķirts nosaukums Rītabuļļu iela, bet jaunizveidotajai ielai starp Asnu ielas pagarinājumu un Rojas ielu - Dīgstu iela.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!