Foto: DELFI Aculiecinieks
Valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem atvēlējusi kopumā 373 284 eiro, lai ārstniecības iestādēm kompensētu zaudējumus saistībā ar palīdzības sniegšanu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, kā arī izmaksātu prēmijas mediķiem, kas bija iesaistīti palīdzības sniegšanā.

Ārstniecības iestādēm plānots kompensēt zaudējumus 46 160 eiro apmērā, Valsts asinsdonoru centram - 17 632 eiro apmērā, Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centram - 992 eiro apmērā, bet Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam - 7242 eiro apmērā.

Tāpat līdzekļi paredzēti 999 eiro lielu vienreizēju prēmiju izmaksai VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca", SIA „Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" un Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas 2.slimnīca" personālam - ārstiem un funkcionālajiem speciālistiem, ārstniecības un pacientu aprūpes personām un funkcionālo speciālistu asistentiem, kā arī ārstniecības un pacientu aprūpes atbalsta personām, kuras tika iesaistītas cietušo ārstēšanā un aprūpē.

Tikpat lielas vienreizējas prēmijas paredzētas arī SIA „Rīgas sanitārā transporta autobāze" operatīvā medicīniskā transporta vadītājiem, kuri piedalījās palīdzības sniegšanā cietušajiem.

Jau vēstīts, ka 2013.gada 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, dzīvību zaudēja 54 cilvēki un vēl vairāki guva nopietnus ievainojumus.

Tā tiek uzskatīta par lielāko civilo traģēdiju kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!