Satversmes tiesa (ST) saņems prasītos 3000 latu dalībai Eiropas konstitucionālo tiesu asociācijā, piektdien nolēma ministri pēc tam, kad Ministru prezidents Einars Repše aktualizēja jautājumu par masu mediju ziņoto par ST vadītāja Aivara Endziņa publiski pausto neapmierinātību.
Sēdes laikā finanšu ministrs Valdis Dombrovskis skaidroja, ka ST nav iesniegusi rakstisku pieprasījumu minēto līdzekļu piešķiršanai un informācija par šādu nepieciešamību bijusi tikai masu informācijas līdzekļos.

Ministru prezidents tomēr aicināja pārpratumus atrisināt jau šā gada budžeta līdzekļu ietvaros, jo "Latvijai draud nesmukums". Finanšu ministrs atzina, ka tas būs iespējams, saņemot ST budžeta pieprasījumu. "Nevaram veidot budžetu pēc publikācijām laikrakstos," sacīja ministrs. Premjers uzdeva Finanšu ministrijai (FM) sazināties ar ST un nepieciešamos jautājumus atrisināt.

ST priekšsēdētājs Aivars Endziņš gan apgalvoja, ka FM bija iesniegti visi dokumenti saistībā ar ST dalību Eiropas konstitucionālo tiesu konferencē, tādēļ finanšu ministra izteikumi par to, ka ST nav iesniegusi rakstisku naudas pieprasījumu, neatbilstot patiesībai.

"Acīmredzot FM darbinieki nav ministram snieguši visu informāciju," teica Endziņš. Viņš norādīja, ka 16.decembrī ST saņēma atbildes vēstuli no FM valsts sekretāres Valentīnas Andrejevas, kura bija rakstīta kā atbilde uz vēstuli, ko ST bija nosūtījusi Ministru prezidentam Einaram Repšem.

"Mums taču ir arī Valsts kancelejas vēstule, kurā norādīts, ka Repše uzdevis finanšu ministram lemt par līdzekļu piešķiršanu ST," neizpratni par finanšu ministra teikto pauda Endziņš.

Taču, neskatoties uz to, ST priekšsēdētājs izteica pateicību Repšem, kurš valdības sēdē aktualizējis šo jautājumu, kā arī masu medijiem, ar kuru starpniecību tomēr izdevies novērst iespējamo "nesmukumu" Latvijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!