Foto: DELFI
Valdība otrdien piešķīra Veselības ministrijai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem aptuveni 393 tūkstošus latu, lai ministrija varētu samaksāt algas "ātrās palīdzības" auto šoferiem un norēķināties par transportlīdzekļu nomu šā gada novembrī.

Ministrija valdībai skaidro, ka saskaņā ar likumu ministrijam jānodrošina, ka ministrijā un tās padotībā esošajās iestādēs netiek veidoti parādi un uzņemtās saistības tiek pildītas noteiktajos termiņos. Tāpēc Veselības ministrijai ir nepieciešams papildus finansējums 446 905 latu apmērā, lai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests nodrošinātu samaksu par transportlīdzekļu ar specializēto aprīkojumu nomu un autovadītāju pakalpojumiem 2011.gada novembrī, taču daļa naudas atrasta no citiem avotioem, tāpēc valdība šim mērķim piešķīra 393 244 latus.

Jau ziņots, ka iepriekš Veselības ministrija prasīja papildus vairāk nekā 2,2 miljonus latu, lai novembrī un decembrī varētu sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā arī citiem steidzamiem izdevumiem, piemēram, ziemas riepu iegādei "ātrās palīdzības" auto.

Taču valdība šo jautājumu atlika, jo Finanšu ministrija ziņoja, ka budžeta programmā līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nav tik daudz naudas.

VM iepriekš norādīja, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam neatliekamu pasākumu veikšanai un izdevumu segšanai, lai nodrošinātu neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu darbību līdz 2011.gada beigām un samazinātu finansiālo slogu 2012.gada budžetā kopumā Veselības ministrija prasīja piešķiert kopumā 1 843 346 lati, tai skaitā "ātrās palīdzības" auto nomas un degvielas izdevumu segšanai 1 197 168 lati bet spectērpu, ziemas riepu, medikamentu un medicīnas materiālu, defibrilatoru iegādei "ātro" brigāžu darbības nodrošināšanai 2012.gadā – 646 178 lati.

Valsts asinsdonoru centram izdevumu segšanai vienreizēju un neatliekamu pasākumu nodrošināšanai VM lūdza 372 869 latus, tai skaitā asins plazmas preparātu iepirkumam – 250 000 lati, asins sagatavošanas maisu iegādei – 47 325 lati, eritrocītu filtru iegādei – 9 464 lati, asmenīšu iegādei asins komponentu sagatavošanai – 11 153 lati un reaģentu iegādei asins bakterioloģisko un vīrusu izmeklēšanai – 54 927 lati.

Šogad VM jau divreiz ir piešķirts papildu finansējums - kopumā 12,7 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!