Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja trešdien akceptēja noteikumu projektu, kas paredz 1000 latu pabalstu piešķiršanu personām, kuru mājokļos nepieciešams veikt pielāgojumus, lai personas varētu iekļūt mājās ar ratiņkrēslu.
Lielai daļa personu, kuras pārvietojas riteņkrēslā, ienākumi ir minimāli un tādēļ tās par saviem līdzekļiem nespēj veikt mājokļa pielāgošanu. Tādēļ ir nepieciešama pašvaldības finansiāla palīdzība šo personu mājokļa pielāgošanas jautājuma risināšanā, norāda Rīgas domes pārstāvji.

Noteikumu projektā pabalsta apmērs ir plānots līdz Ls 1000 vienai personai viena mājokļa pielāgošanai atbilstoši personas individuālajām vajadzībām. Papildus mājokļa pielāgošanas izdevumiem tiek apmaksāti izdevumi, kas saistīti ar mājokļa renovācijas projekta vai vienkāršotās renovācijas apliecinājuma kartes sagatavošanu un saskaņošanu Rīgas pilsētas Būvvaldē un tāmes izstrādi.

Šo izdevumu summa atkarībā no konkrētā mājokļa pielāgošanas uzdevuma var atšķirties un pēc pašreiz pieejamās informācijas un aprēķiniem sastāda aptuveni Ls 200 līdz Ls 500 vienam projektam.

Pēc Rīgas priekšpilsētu (rajonu) Sociālo dienestu šobrīd rīcībā esošās informācijas, saskaņā ar šo noteikumu nosacījumiem, uz pabalstu mājokļa pielāgošanai varētu pretendēt aptuveni 200 personas.

Labklājības departaments nepieciešamos līdzekļus plānos nākamā gada budžetā. Galīgais lēmums šajā jautājumā jāpieņem Rīgas domei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!