Foto: LETA

Prestižo Fulbraita stipendiju nākamajam mācību gadam studijām un pētniecībai ASV saņems trīs studenti un trīs pētnieki no Latvijas, informēja ASV vēstniecība Rīgā.

Fulbraita pētnieku stipendijas saņems Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātes asociētais profesors Dr. Henrijs Kaļķis, kurš vadīs pētījumu Pensilvānijas Valsts universitātē, Austrumeiropas politikas pētījumu centra direktors Andis Kudors, kurš vadīs pētījumu Kenanas institūtā Vašingtonā, kā arī vadošais pētnieks Daugavpils universitātes Sistemātiskās bioloģijas institūtā Dr. Indriķis Krams, kurš vadīs pētījumu Tenesijas universitātē.

Savukārt Fulbraita studentu stipendiju maģistrantūras studijām šogad saņems Ārlietu ministrijas vecākais referents un jurists Krišjānis Bušs, kurš studēs tiesību zinātnes Vašingtonas universitātē Sentluisā, Aizsardzības ministrijas vecākais referents Olevs Nikers, kurš studēs publiskās un starptautiskās attiecības Teksasas A&M universitātē, kā arī dejotāja Gunta Liepiņa, kura studēs tēlotājmākslu Kalifornijas universitātē Irvinā.

Fulbraita programmas mērķis ir veicināt savstarpēju izpratni starp ASV un citu valstu iedzīvotājiem. Šīs programmas ietvaros vairāk nekā 300 000 dalībnieku no visas pasaules ir bijusi iespēja studēt, dalīties viedokļos, iepazīt dažādas kultūras, kā arī politiskās un ekonomiskās struktūras ASV. Kopš 1991.gada jau 178 profesors un students no Latvijas ir saņēmuši Fulbraita stipendiju un šīs programmas ietvaros apmeklējuši ASV.

Tāpat šogad divi vidusskolēni saņems Bendžamina Franklina stipendiju dalībai jauniešu vasaras skolā, savukārt deviņi stipendiāti saņems Baltijas-Amerikas brīvības fonda (BAFF) stipendijas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!