Rīgas domes Administratīvā komisija otrdien atstāja spēkā Vidzemes priekšpilsētas apakškomisijas lēmumu piemērot 500 latu naudas sodu SIA "Urbania group" par nesankcionētu koncerta reklāmas izvietošanu sabiedriskā transporta pieturvietās, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Tika konstatēts, ka 11.novembrī Dzelzavas ielā 36 b uz sabiedriskā transporta pieturvietas nojumes ir izvietota koncerta reklāma, kas nav saskaņota ar Rīgas pilsētas būvvaldi. Komisijas rīcībā esošā informācija liecināja, ka analogus administratīvos pārkāpumus SIA "Urbania group" pērn ir izdarījusi 19 reizes. Soda sankcijas par to piemērojusi arī Jūrmalas Administratīvā komisija.

Pamatojot pārsūdzību, firmu pārstāvošs advokāts uzsvēra, ka SIA "Urbania group" nekad nav eksponējusi reklāmas materiālus minētajā adresē. Vienlaikus viņš nenoliedza, ka reklāmas materiāli tikuši izgatavoti un izdalīti trešajām personām - mūzikas veikaliem un privātpersonām. Taču SIA "Urbania group" neesot devusi uzdevumu tos eksponēt, tādēļ nevarot par notikušo atbildēt.

Piemērotais - 500 latu naudas sods - ir minimālā soda sankcija par Rīgas domes saistošo noteikumu "Par reklāmas, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas kārtību Rīgā" neievērošanu. Maksimālais paredzētais sods juridiskajām personām ir 1 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!