Foto: LETA

Viss ir viena liela sagadīšanās. Sagadīšanās pēc tieši priekšvēlēšanu gadā notiek bezmaksas koncerti, kuros ne mazākas sagadīšanās pēc uz skatuves kāpj politiķis Ainārs Šlesers (LPV), kura partija socioloģiskajās aptaujās kūņojas ap robežu starp iekļūšanu un neiekļūšanu nākamajā Saeimā. Un, lai sagadīšanos uzskaitījums būtu pilnīgs, vismaz maija mēnesī visus koncertus apmeklēs arī Šlesera līdzgaitnieks populistisko spēku flangā – politiķis Aldis Gobzems (KK). Abi turpina uzstāt, ka kauliņus mest kopā negrasās un vēlēšanās kopā nestartēs. Šlesera teiktajā portālam "Delfi" Gobzems kļūst par ko līdzīgu piesūceknim, kuram "patīk dejot", savukārt Gobzema atbilde liecina, ka viņš vienīgais no abiem publiski atzīst, ka ieradies partijas pasākumā.

Ar vienu šāvienu divi zaķi

Džeza mūziķu Denisa Paškeviča un Jolantas Gulbes-Paškevičas bezmaksas koncerti oficiāli pieteikti kā atbalsts parakstu vākšanai par grozījumiem Satversmē, lai sašaurinātu ģimenes jēdzienu, taču abi ir Šlesera jaunākās partijas "Latvija Pirmajā vietā" (LPV) biedri un jau iepriekš piedalījās LPV organizētos pasākumos, kad vēl aktuāla bija nevakcinēšanās tēma.

Par kādu naudu tiek finansēti koncerti, kuri apmeklētājiem ir bezmaksas, portālam "Delfi" nav zināms. Sazvanītais mūziķis Paškevičs norādīja, ka dienas laikā centīsies uz šo jautājumu rakstiskā veidā atbildēt, bet solījumu nepildīja – līdz raksta nodošanas brīdim atbildes nebija.

Šlesers noliedz, ka koncerti ir daļa no LPV priekšvēlēšanu kampaņas. Tajos visi tikai iestājoties par grozījumiem Satversmē. Šlesers pildot dažādu biedrību pārstāvjiem doto solījumu – palīdzēt savākt nepieciešamo parakstu skaitu. Politiķis ieguldījis brangu naudas summu koncerta reklāmā. Paša izdotajā un izplatītajā avīzē, kas kopumā viņam izmaksājusi aptuveni 200 tūkstošus eiro, viņš šāvis divus zaķus ar vienu šāvienu – avīzē reklamē gan partiju, gan koncertus.

Kā tas nākas, ka šajos koncertos ieklīdis arī Gobzems?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!