Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Uzņēmējs Uldis Pīlēns būs "Apvienotā saraksta" (AS) virzītais Valsts prezidenta amata kandidāts, portālam "Delfi" apstiprināja AS Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars.

Tavars atzina, ka Pīlēns informējis politisko spēku par gatavību kandidēt Valsts prezidenta amatam.

14. Saeimas vēlēšanu laikā Pīlēns bija AS virzītais premjera amata kandidāts.

Kā ziņots, Saeimas sēde, kurā parlaments vēlēs nākamo Valsts prezidentu, notiks šā gada 31.maijā. Saeimas deputātiem kandidatūras Latvijas Valsts prezidenta amatam jāizvirza no šā gada 9. maija līdz 13. maijam.

Kā iepriekš noskaidrojis portāls "Delfi", visskaidrākā nostāja par Levita pārvēlēšanu Valsts prezidenta amatā ir tieši tiem politiskajiem spēkiem, kuru balsis izšķirs maz – opozīcijā esošajām partijām "Stabilitātei!" un "Latvija pirmajā vietā". Tās Levitu prezidenta amatā redzēt vairs negrib.

Arī Zaļo un zemnieku savienība pavēstīja, ka tā nevēlas Valsts prezidenta amatā redzēt Levitu, bet politiskais spēks virzīs savu amata kandidātu.

Partija "Progresīvie" iepriekš paziņoja, ka politiskais spēks nākamo Valsts prezidenta amata kandidātu vērtēs pēc vairākiem kritērijiem - nevainojama reputācija, dziļa izpratne par tiesiskumu, līderība ilgtspējīgas attīstības veicināšanā, atbalsts sociālās nevienlīdzības mazināšanai, rietumnieciska vērtīborientācija. "Progresīvie" neizslēdz iespēju virzīt arī savu kandidātu valsts augstākajam amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!