Gan strādājošie, gan nestrādājošie pensionāri pilnas pensijas saņems jau ar nākamā gada 1.februāri, portālu "Delfi" informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Ilona Jurševska.

Ministrija ir apņēmusies ar 2010.gada 1.februāri pensiju ieturējumus pārtraukt, uzsvēra LM pārstāve. Tāpat LM gatavo priekšlikumus, lai pēc iespējas ātrāk varētu izpildīt Satversmes tiesas (ST) spriedumu, atmaksājot pensionāriem ieturēto naudu.

Proti, ministrija ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru un Finanšu ministriju apspriedīs iespējamos risinājumus sprieduma izpildei.

Jau ziņots, ka ST 21.decembrī pasludināja spriedumu "pensiju lietā" ar kuru atzina vasarā noteikto pensiju samazinājumu par 10% nestrādājošajiem pensionāriem un par 70% strādājošajiem pensionāriem par neatbilstošu Satversmei. ST secināja, ka šāds valdības lēmums pārkāpis tiesiskās paļāvības principus un tiesības uz sociālo nodrošinājumu. ST noteica, ka pensijas pilnā apmērā jāsāk izmaksāt ne vēlāk kā 1.martā un ieturēto naudu jāatmaksā līdz 2015.gada 1.jūlijam, taču ņemot vērā pensionāru grupu vajadzības – viņu pensiju apjomu un vecumu.

Saeimas Sociālo lietu komisija jau otrdien ķersies pie nepieciešamo likumu grozījumu izstrādes, jo pēc komisijas vadītājas Aijas Barčas (TP) domām, ministrijas gatavoto likumprojektu saskaņošanas laiks ir pārāk ilgs, bet lai ne vēlāk kā 1.martā sāktu maksātu pensijas pilnā apmērā, likumam jābūt gatavam jau līdz 10.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!