Pēc spēcīga lietus iepriekšējā naktī Skrunda 11. maijā uzplauka ar jaunu sparu, lai krāšņi nosvinētu savus Pilsētas svētkus. Vēlāk gan paši skrundenieki, gan viņu viesi atzina, ka tik interesanta maija otrās nedēļas nogale sen neesot bijusi – ne tikai brīnišķīgo laika apstākļu, bet arī daudzveidīgās kultūras un sporta programmas dēļ.

Sestdien Skrundas pilsētas svētki sākās ar praktiskiem pasākumiem: lauksaimniecības produkcijas tirgu pie autoostas, amatniecības un citu izstrādājumu pārdošanu pie kultūras nama.Tirgotāji priecājās, ka šoreiz skrundenieki ir necerēti pirktspējīgi. Lielākais noiets bijis pārtikas precēm.

Vienlaikus turpat tuvumā notika viesu pašdarbnieku koncerti, senas un mūsdienīgas darbnīcas. Nedaudz apmulsuši no lielā piedāvājuma bija Sventājas (Lietuva) dejotāji. Skrundā viņi viesojās pirmoreiz. "Vienīgā problēma, ka jāmaina nauda, nākamreiz brauksim, kad jau būs eiro," nosmēja viens no dejotājiem, steigdamies meklēt bankomātu.

Par iespēju piedalīties mazās kaimiņpilsētas svētkos atzinīgi izteicās Kuldīgas jauniešu teātra Focus režisore Daiga Pirtniece. Lai arī kolektīvs labprātāk uzstājas telpās, viņu izrādei "Kur palicis laiks?" uz brīvdabas skatuves bija gana daudz atsaucīgu skatītāju. Vēlāk tur pašvaldība sumināja lielākos nodokļu maksātājus. Tāda atzinība priecēja SIA "Cohrs Kurzeme Farming" īpašniekus, viņi šurp bija mērojuši ceļu no Vācijas. Šajā valstī nodokļu maksātājiem netiekot veltīta tāda atzinība. Iepretim skatuvei visu dienu apkārtējās kņadas netraucēti vīri komandās sita zolīti.

Bet blakus varēja nobaudīt svētku kokteili bārā, kur par viesmīļiem strādāja vietējās slavenības. Ne no izpilddirektora Gunta Putniņa, ne Rudbāržu pārvaldnieka Alda Zalgaucka, ne citiem gan neizdevās izvilināt, kas slēpjas aiz nosaukumiem "Nellijas pieskāriens", "Skrundas sliežu rūgtais", "Ventastegas pēdas dvēselē" u.c. Vienīgais bezalkoholiskais dzēriens bija "Liepziediņa (bērnudārza) smaids" u.c. Tradicionālajā laivu nobraucienā pa Ventu siltā saule šogad bija izvilinājusi 11 atraktīvas komandas, kaut gan organizatori iepriekš bija nobažījušies par dalībnieku skaitu.

Taču Pasaku ballīte noritēja azartiski. Ļoti daudz bija velnu un velniņu, tai skaitā Kurzemnieka komanda, kas šoreiz pasākumu vēroja no upes vidus. "Tas tāpēc, lai aizdzītu nelabos garus no Skrundas," sprieda skatītāji. Svētku beigu kulminācija kā parasti bija kopkoncerts, kurā izmēģināt atjaunotās Pilskalna estrādes dēļus kopā ar vietējiem pašdarbniekiem bija aicināti jaunieši, kas no Skrundas devušies tālāk pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!