Latvijas Pirmā partija joprojām uzskata, ka viņu piedāvātais kandidāts - Aleksandrs Brandavs - ir piemērots īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās amatam, apgalvoja LPP priekšsēdētājs Ēriks Jēkabsons.
Pēc politiķa teiktā, partija centīšoties par šo izvēli pārliecināt arī koalīcijas partnerus. Pēc LPP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieces Jevgēnijas Stalidzānes teiktā, pret Brandava kandidatūru iebilst tikai viena kultūras biedrība.

Kā ziņots, Brandava kandidatūru līdz šim tika noraidījis valdības veidotājs Einars Repše, minot Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas negatīvo viedokli par Brandavu.

Repšem adresētajā vēstulē Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas priekšsēdētājs Rafi Haradžanjans kritiski analizē Brandava interviju laikrakstā "Vesti" šā gada 19.septembrī. Haradžanjanam, piemēram, nav pieņemams Brandava izteikums, ka pret Padomju Savienību kā pret lielvalsti viņam būtu lieliska attieksme, ja nebūtu boļševistisko pārspīlējumu. Brandavs intervijā arī apgalvo, ka vēlas aizstāvēt pareizticīgo intereses un saņēmis šim darbam metropolīta svētību. Haradžanjans uzskata, ka "pareizticīgajam muzikantam" Brandavam par mazākumtautību integrācijas jautājumiem "nav nekādas jēgas".

Vēstulē tiek apšaubīta arī īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās nepieciešamība vispār, jo aptuveni aprēķini rāda, ka "šāda it kā mazākumtautību interesēs izveidota amata uzturēšana (alga pašam un sekretārēm, padomniekiem, telpu īre, tehniskais nodrošinājums) izmaksās vismaz tikpat, cik pašlaik saņem visas minoritāšu kultūras biedrības kopā".

Balsojot par jauno valdību, tā tika apstiprināta bez kandidāta sabiedrības integrācijas ministra amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!