Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja grozījumus likumprojektā par šī gada valsts budžetu, kurā dažādām nozarēm un to prioritātēm ministrijas pieprasījušas 239,15 miljonus latu.
Finanšu ministrijas (FM) veiktie aprēķini liecina, ka valsts pamatbudžeta ieņēmumus paredzēts palielināt kopumā par 67,6 miljoniem latu - līdz 2,46 miljardiem latu. FM norāda, ka pieaugumu nodrošinās lielāki pievienotās vērtības nodokļa, uzņēmumu ienākuma nodokļa, iedzīvotāju ienākuma nodokļa, azartspēļu nodokļa un nenodokļu ieņēmumi.

Speciālā budžeta ieņēmumi pieaugs par 86,4 miljoniem latu, pamatā palielinoties sociālās apdrošināšanas iemaksu apjomam.

Budžeta grozījumos paredzēti papildu izdevumi pašvaldībām – 19,2 miljoni latu investīciju projektiem, 7,40 miljoni latu – pedagogu darba samaksas paaugstināšanai, bet 3,6 miljoni - dažādu pasākumu finansēšanai.

Tāpat paaugstināts pašvaldību aizņēmuma palielinājums – par 37 miljoniem latu, kā arī pašvaldību galvojumu palielinājums – par 10 miljoniem latu, un kopējais aizņēmumu un galvojumu saistību pieļaujamais palielinājums pēc grozījumiem ir plānots 96,28 miljonu latu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!