Foto: DELFI
Rīgas Centrāltirgū jau parādījušās pirmās gailenes, kuras dārdzībā pārspēj arī pirmās vietējās zemenes, pirmdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Rīgas Centrāltirgū vietējo zemeņu cena mēneša laikā samazinājusies divas reizes – šobrīd Latvijā siltumnīcā vai zem plēves audzētās ogas var nopirkt par 5 latiem kilogramā.

Bet pirmās gailenes Rīgas Centrāltirgū maksā 20 latus kilogramā vai 5 latus litrā. Pārdevējs Andrejs, kas pirmās gailenes iebēris litra plastmasas spainītī, laikrakstam atzinis, ka arī pērn jūnija sākumā jau bijušas pirmās gailenes un arī tad to cena bijusi 5 lati litrā.

Savukārt tie, kas gailenes pārdeva uz svara, "Neatkarīgajai" apgalvojuši – tā pirkt ir izdevīgāk, pat neraugoties uz to, ka cena kilogramā izklausās augstāka.

Jau vēstīts, ka "Rīgas Centrāltrigū" zemeņu cenas patlaban ir tādas pašas kā pērn un lielākoties nav mainījušās - vietējās zemenes tirgū var nopirkt, sākot no 2,50-10,00 latiem kilogramā. Rīgas centrāltirgū pirmās Latvijā audzētās zemenes sāka tirgot jau maija otrajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!