Foto: LETA

Pirmdien, 14. februārī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzās uz Aizkraukles novada Klintaines pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva kokapstrādes ražošanas ēkas nojume 250 kvadrātmetru platībā, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Kā informē dienestā, tas ir bijis aizvadītās diennakts platības ziņā lielākais ugunsgrēks.

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 20.10 un pulksten 1.26 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pirmdien glābēji steidzās uz izsaukumu Eksporta ielā Rīgā, kur piecstāvu ēkas divos dzīvokļos dega gāzes pievada caurule. No ēkas tika evakuēti astoņi cilvēki.

Tāpat saņemts izsaukums uz Saldus ielu Skrundā, kur divstāvu mājas dzīvoklī pie plīts deg malka. Dzīvoklī un mājas kāpņu telpā bija nostrādājuši dūmu detektori un no ēkas bija evakuējies viens cilvēks

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega vieglā automašīna servisā, sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, šķūņa jumts un malka, un sadzīves priekšmeti.

Vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Aptiekas ielā Rīgā zem Kundziņsalas tilta uz ledus atrodas cilvēki. Glābšanas darbi nebija jāveic, jo, pamanot VUGD autocisternas tuvošanos, cilvēki aizbēga.

Tāpat līdz pulksten 20 Ropažu pagastā Lielajā Juglā otro dienu turpinājās ledū ielūzuša cilvēka meklēšana, taču cilvēks netika atrasts. Meklēšanas darbi tika uzsākti svētdien, kad neilgi pirms pulksten 16 VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novadu, kur upes ledū bija ielūzis cilvēks. Notikuma vietā tika pārmeklēta teritorija un veikti zemūdens meklēšanas darbi, bet cilvēks netika atrasts.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 38 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!