Foto: LETA

Pirmdienas pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopā ar trim cilvēkiem no Naukšēnu brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības dzēsa trīs ēkas, kas dega ar atklātu liesmu, portāls “Delfi” uzzināja dienestā.

Dzēšanas darbiem bija piesaistīti trīs kaimiņu saimniecības traktori ar ūdens mucām, kuri notikuma vietai piegādāja ūdeni.

Izsaukums uz Valmieras novada Naukšēnu pagastu saņemts neilgi pēc pulksten 15. Notikuma vietā dega saimniecības ēka un tajā esošie divi kvadricikli un instrumenti, garāža un pirts 110 kvadrātmetru platībā. Pulksten 19 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pirmdienas vakarā ugunsdzēsēji devās uz Cenkones ielu Liepājā, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega jumts un sadzīves mantas. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc stundas.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, kūla, divas kravas automašīnas, dzīvojamās mājas siena un griesti, dārza māja un šķūnis.

Kopumā pirmdien VUGD saņēma 59 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem deviņi bija kūlas ugunsgrēki, 25 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!