Pašvaldības policija desmit Rīgas skolu teritoriju apsargāšanu uzsāks pirmdien, 22.aprīlī, un skolu apsardzei nebūs nepieciešami papildu līdzekļi. Par to Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komiteju ceturtdien informēja pašvaldības policijas pārstāvji, pavēstīja domes sabiedrisko attiecību nodaļa.
Pašvaldības policijas pārstāvji apliecināja, ka policija ir pilnībā gatava sākt pildīt šo uzdevumu. Katras konkrētas skolas apsargiem ir apstiprinātas dienesta instrukcijas, izstrādātas maršrutu shēmas un saskaņoti laiki, kad apsardzes darbinieki atradīsies skolu teritorijās. Skolu apsardzes finansēšanai papildu līdzekļi nav nepieciešami, tā notiks esošā pašvaldības policijas finansējuma ietvaros, informēja domē.

Komiteja uzdeva pašvaldības policijas vadītājam Oļģertam Močuļskim līdz nākamajai komitejas sēdei iesniegt rīkojuma, dienesta instrukciju un maršrutu shēmu kopijas, kā arī sniegt deputātiem informāciju par pirmajām skolu apsargāšanas dienām.

Desmit skolās apsardzi ieviesīs eksperimentālā kārtā uz diviem mēnešiem. Paredzēts, ka policisti dežurēs Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā, Rīgas 25., 20., Imantas, 31.vidusskolā, kā arī Rīgas pirmajā vakara maiņu vidusskolā, Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā, 7.internātskolā, 1.internātpamatskolā un Āgenskalna ģimnāzijā. Šīs skolas izvēlētas, ņemot vērā kriminogēno situāciju rajonos, kur tās atrodas.

Rīgas mērs Gundars Bojārs februārī tikās ar Valsts policijas kārtības policijas priekšnieku Voldemāru Hmeļevski, viņa vietnieku Igoru Krasovski, Rīgas pašvaldības policijas vadītāju Oļģertu Močuļski un panāca vienošanos, ka vairākās vietās izvietos videonovērošanas kameras kārtības uzturēšanai, bet skolās ieviesīs apsardzi un videokameras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!