Foto: DELFI

Braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem pirmdienas rītā vietām apgrūtina apledojuma veidošanās, portālu “Delfi” informēja uzņēmumā Latvijas Valsts ceļi.

Laiks ir bez ievērojamiem nokrišņiem, gaisa temperatūra no -5ºC līdz 0ºC.

Rīgas apkārtnē, Jelgavas, Bauskas, Daugavpils, Siguldas, Valmieras un Ainažu virzienos ir apmierinoši braukšanas apstākļi. Brauktuves mitras un nokaisītas.

Ventspils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Usma - Ventspils. Uz brauktuvēm veidojas apledojums, tās kaisa.

Liepājas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Annenieki - Skrunda. Uz brauktuvēm veidojas apledojums, tās kaisa.

Pa reģionālajiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Rīgas un Liepājas apkaimēs. Autoceļš vietām apledo, brauktuves kaisa.

Pa vietējiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Rīgas apkaimē. Autoceļš vietām apledo, brauktuves kaisa.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi pirmdien piekrastes rajonos iespējami nokrišņi lietus un slapja sniega veidā, kas veicinās apledojuma veidošanos uz autoceļiem.

Turpmāk laika apstākļi arvien biežāk atgādinās par ziemas tuvošanos, iespējama ceļu brauktuves apledošana. Biežo lietavu dēļ brauktuves ir slapjas, kas negatīvi ietekmē automašīnas vadāmību.

Turklāt šajā laikā aktīva satiksme notiek diennakts tumšajā laikā, rīta un vakara stundās, tāpēc īpaša vērība jāpievērš gan ceļa stāvoklim, gan gājējiem, brīdina uzņēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!