Foto: DELFI

Pirmdienas, 4. februāra, rītā līdz aptuveni pulksten 9.30 Valsts policija Rīgā un tās apkārtnē reģistrējusi 32 ceļu satiksmes negadījumus, liecina policijas apkopotā statistika.

Vai negadījumos ir cietušie, Valsts policija patlaban nevarēja pateikt.

Likumsargi atgādina, ka spēcīgas snigšanas apstākļos redzamība ir apgrūtināta, kā arī ziemas apstākļos bremzēšanas ceļš pagarinās vairākas reizes. Līdz ar to autovadītāji aicināti ieturēt drošu distanci un izvēlēties braukšanas ātrumu, kas atbilstošs laika apstākļiem un ceļa segumam.

Jau ziņots, ka 4. februārī autovadītāji bez maksas varēs izmantot sabiedrisko transportu – tiks ieviestas tā saucamās "puteņa biļetes". Kā braukšanai sabiedriskajā transportā, izņemot mikroautobusos, derīgs dokuments tiks uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Kontroles laikā būs jāuzrāda automašīnas tehniskā pase.

"Puteņa biļeti" var izmantot ikviena 18 gadu vecumu sasniegusi persona, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi. Kā apliecinājums tam, ka transportlīdzeklis neatrodas satiksmē, kalpos reģistrācijas apliecība.

Tāpat vēstīts, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis oranžo brīdinājumu par no rīta un priekšpusdienā gaidāmo snigšanu valsts centrālajos un austrumu rajonos.

Meteorologi brīdina, ka sniega sega šajos reģionos palielināsies par 14 līdz 16 centimetriem.

Sniega laikā redzamība būs pasliktināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!