Vēl ir pāragri runāt par konkrētu darbinieku atlaišanas datumu no AS "Liepājas cukurfabrika", taču, iespējams, pirmos darbiniekus atlaidīs marta beigās, sacīja Liepājas cukurfabrikas direktore Valija Zabe.
Pirmdien Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktors Ringolds Beinarovičs apmeklēja AS "Liepājas cukurfabrika", lai noskaidrotu, kāda palīdzība būs nepieciešama atbrīvotajiem darbiniekiem un kādus pakalpojumus viņiem varētu sniegt NVA, ņemot vērā viņu kvalifikāciju, prasmes un vēlēšanos.

Beinarovičs solījis katram no Liepājas cukurfabrikas atlaistajam darbiniekam individuālu pieeju, dažādus piedāvājumus un iespējas mācīties un pārkvalificēties, informēja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Liepājas cukurfabrika 17.janvārī iesniedza NVA Liepājas filiālei informāciju par drīzumā paredzēto kolektīvās atlaišanas uzsākšanu un pirmajiem 94 cilvēkiem, kurus paredzēts atbrīvot no darba.

NVA Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane informē, ka pašlaik filiāle vienojas ar izglītības iestādi par mācību piedāvājumu atbrīvotajiem darbiniekiem, ņemot vērā, ka lielākā daļa ir krievvalodīgie un pirmspensijas vecuma cilvēki.

Zinot, kādas kompensācijas un sociālās garantijas Jelgavas un Liepājas cukurfabrikas paredzējušas atbrīvotajiem darbiniekiem, NVA direktors paredz, ka daļa atlaisto reģistrēsies par bezdarbniekiem un kādu laiku nestrādās, izmantojot NVA sniegtos pakalpojumus.

Beinarovičs arī ierosinās publiskot reģionā informāciju, kādas profesijas un kvalifikācijas speciālisti ir palikuši bez darba, lai viņi varētu saņemt darba piedāvājumus no citiem uzņēmējiem.

Kā sacīja Ansiņš, domes Nodarbinātības komisija ir iepazinusies ar situāciju Liepājas cukurfabrikā un nākusi pie secinājuma, ka uzņēmumā daudz domā par darbiniekiem, kurus nāksies atlaist.

Ansiņš arī piebilda, ka potenciālie investori, kuriem ir interese par Liepāju, tiek iepazīstināti ar situāciju Liepājas cukurfabrikā, tām iespējām, kādas ir šīs rūpnīcas teritorijā.

NVA statistikas dati liecina, ka pērn 31.decembrī Liepājas pilsētā bija 2682 bezdarbnieki un bezdarba līmenis bija 6,5%. Liepājas rajonā bija reģistrēts 1671 bezdarbnieks un bezdarba līmenis bija 8,4%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!