Lai arī Valsts prezidents Valdis Zatlers kopīgi ar pārējiem Baltijas valstu un Polijas prezidentiem, kā arī Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāji jau pauduši asu nosodījumu Krievijas agresijai Gruzijā, Saeimas koalīcijas frakciju vadītāji laikā, kad tiek strādāts pie Saeimas deklarācijas sagatavošanas šajā jautājumā, piekrituši tikties ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu.
Neoficiāla informācija liecina, ka ar Vešņakovu pirmdien tiekas Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, bet trešdien tikšanās paredzēta arī Tautas partijas (TP) frakcijas vadītājam Mārim Kučinskim.


Kučinskis portālam "Delfi" apstiprināja, ka vēstnieks lūdzis tikšanos ar viņu. "Ja vēstnieks prasa, tad pieklājīgi ir piekrist un uzklausīt," sacīja Kučinskis, uzsverot, ka TP domas par notiekošo Gruzijā tas nemainīšot un TP jau iepriekš paudusi nosodījumu Krievijas agresijai.


Ar Brigmani portālam "Delfi" pagaidām neizdevās sazināties.


Jau vēstīts, ka Saeimā, visticamāk, ceturtdien tiks sasaukta ārkārtas sēde, kuras ietvaros plānots pieņemt deklarāciju Gruzijas atbalstam. Politiķu izteikumi gan liecina, ka varētu notikt "cīņa" par deklarācijas saturu – vai tā būs vispārīga, vai ar nosodījumu konkrētiem palīdzības priekšlikumiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!