Veselības ministrijai (VM) un tās padotības iestādēm iecerēts uzbūvēt 10 000 kvadrātmetru lielu ēku, liecina VM otrdien valdībā izskatīšanai iesniegtais rīkojuma projekts.
Paredzēts, ka ēkas celtniecība notiks par Finanšu ministrijas (FM) pārraudzībā esošās AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) līdzekļiem. Jaunās ēkas iespējamā atrašanās vieta vēl nav izvēlēta.

VNĪ būs jāsaskaņo ar VM ēkas projektēšanas un būvniecības tehniskais uzdevums, jāsagatavo izmaksu aprēķini par nepieciešamajiem finanšu līdzekļiem ēkas projektēšanai un būvniecībai. VNĪ būs jāsagatavo aprēķini par nomas maksu, kura VM būs jāmaksā par ēkas nomu.

Iecerēts, ka līdz 2006.gada 1.decembrim FM, saskaņojot ar VM, iesniegs valdībā informatīvo ziņojumu par VM jauno ēku.

VM norādīja, ka tā nomā telpas no VNĪ Brīvības ielā 72, bet pārējās ministrijas institūcijas nomā Rīgā telpas no trešajām personām. VM un Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras un Rīgas filiāles lietošanā esošās telpas neesot pietiekamas funkciju izpildei.

Pašreizējā situācija apgrūtinot VM un tās padotības institūciju darbu un neļauj veikt uzdevumus optimālos termiņos, turklāt 2007.gada 30.jūnijā beidzas VM un VNĪ noslēgtā nomas līguma termiņš par pašreizējo telpu nomu, jaunas ēkas nepieciešamību pamatoja VM.

Ministrija uzsvēra, ka, jaunajās telpās izvietojot arī citas VM institūcijas, tiks mazināti administratīvie izdevumi un iestāžu pakalpojumi būs ērti pieejami iedzīvotājiem.

Plānots, ka jaunajā ēkā bez ministrijas varētu atrasties arī Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija, Valsts farmācijas inspekcija, Valsts sanitārā inspekcija, Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra un Rīgas filiāle, Veselības veicināšanas valsts aģentūra, Zāļu cenu valsts aģentūra un Medicīnas profesionālās izglītības centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!