Latvijas Kinoloģiskās federācijas Dzīvnieku aizsardzības grupa iecerējusi jau nākamgad ziemā atvērt Rīgā jaunu, lielāku patversmi klaiņojošiem suņiem un kaķiem, un Rīgas domes Attīstības komiteja trešdien atbalstīja zemes gabala Juglas ielā iznomāšanu patversmes celtniecībai.
Grupas vadītāja Astrīda Kārkliņa pastāstīja, ka pašlaik dzīvnieku aizsardzības grupa uztur nelielo patversmi Juglā, kur var uzņemt 25 suņus, bet vietas kaķiem nav vispār, tāpēc grupa vēlas veidot lielāku patversmi.

Jaunajā patversmē plānotas vietas 40 suņiem un 20 kaķiem, kas ir maksimālais dzīvnieku skaits, kuru grupas biedri varēs uzturēt un kopt. Kārkliņa klāstīja, ka dzīvnieku kopēji pašreizējā patversmē darbojas brīvprātīgi, par medicīnisko palīdzību un dzīvnieku kopšanu maksā no ziedojumiem un sponsoru piešķirtajiem līdzekļiem, tāpēc arī jaunajā patversmē grupa nevarēs uzņemt vairāk par 60 dzīvniekiem.

Jaunajā patversmē varētu izveidot apmācību laukumu un pastaigu laukumu suņiem. Patversmes būvniecībai plāno piesaistīt sponsorus un ziedotājus. Patversmē nebūs savas klīnikas, uz vietas varēs sniegt tikai minimālo medicīnisko palīdzību, bet grupa sadarbojas ar trim veterinārajām klīnikām, kas nepieciešamības gadījumā arī sniedz palīdzību.

Kārkliņa sacīja, ka jaunā patversme atšķirībā no "suņu ķērāju slēgtās patversmes tālu mežā" būs atvērta apmeklētājiem un interesenti varētu nākt apskatīt dzīvniekus. Viņa pieļāva, ka patversmi varētu apmeklēt bērni, kuri nevarēs paņemt dzīvnieku uz mājām, bet tomēr vēlēsies kontaktēties ar tiem.

Atbalstu grupai sniedz arī Rīgas domes Vides departaments. Pēc departamenta paustā, domes Attīstības komiteja trešdien atbalstīja 27 721 kvadrātmetru lielā zemes gabala iznomāšanu Kinoloģiskās federācijas Dzīvnieku aizsardzības grupai, BNS informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!