Latvijas un Igaunijas policijas darbinieku arodbiedrības tuvākajā laikā plāno tikties ar lietuviešu kolēģiem, lai lemtu par vienotas Baltijas valstu arodbiedrības asociācijas izveidošanu.
Latvijas Neatkarīgajā policistu arodbiedrībā informē, ka vienota Baltijas valstu policistu arodbiedrības savienības vai asociācijas izveidošana palīdzētu arodbiedrībām labāk sadarboties un risināt policijas darbinieku problēmas.

Latvijas policistu arodbiedrības pārstāvji arī informējuši kaimiņvalsts kolēģus par ierosinājumiem, priekšlikumiem un aicinājumiem, kas iesniegti dažāda līmeņa valsts vadītājiem un amatpersonām. Neatkarīgā policistu arodbiedrība aicina Saeimu veikt grozījumus likumā, kas pašlaik liedz robežsardzes darbiniekiem veidot arodbiedrības un apvienoties arodbiedrībās, tāpat parlaments aicināts veikt grozījumus Iekšlietu ministrijas darbinieku izdienas pensijas likumā, kas noteiktu, ka paaugstinot atalgojumu, policijas darbiniekiem vienlaikus tiek paaugstināta izdienas pensija. Igaunijā, pēc Igaunijas policistu teiktā, šāds likums jau sen darbojas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!