Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Strādājot pie vakcinējamo personu rindu izveides, tiek domāts, lai uz vakcinēšanos pret Covid-19 varētu pieteikties pēc iespējas dažādos veidos, kas pieejami visiem iedzīvotājiem, šorīt Latvijas Radio stāstīja Vakcinācijas biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Juhņēviča atgādināja, ka tiks veidota vienota vakcinējamo personu rinda. Viņa uzsvēra, ka reģistrēšanās vakcinēšanai nebūs sacensība, bet sistēma spēšot sašķirot vakcinēšanas pretendentus atbilstoši prioritārajām grupām.

Šonedēļ – trešdien vai ceturtdien – iecerēts sākt darbināt reģistrācijai paredzēto vietni "manavakcina.lv", taču reģistrēties varēs arī citos veidos, piemēram, pa telefonu. Tāpat tiek domāts par mehānismiem, kā to varētu darīt caur ģimenes ārstiem un kā to varētu darīt veseli darba kolektīvi.

Nedēļas sākumā jaunajai sistēmai paredzēti slodžu testi. Ja sistēma tos izturēs, drīzumā tiks ziņots, kad tieši mājaslapu padarīs publisku.

Juhņēviča uzsvēra, ka uz masveida vakcinēšanu pret Covid-19 pašlaik tiek cerēts aprīli, tomēr viņa atkārtoti uzsvēra, ka vakcīnu piegāžu grafiki ir ļoti mainīgi, attiecīgi plāni var tikt koriģēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!