Lielākajā daļā mācību iestāžu skolas telpās tiks atzīmēta tikai izlaiduma oficiālā daļa, bet notikuma saviesīgo daļu jaunieši ieplānojuši atzīmēt dažādās atpūtas vietās un iestādēs. Policija aicina skolu absolventus izlaidumu svinēt apdomīgi.
Policija aicina pedagogus, bērnu vecākus un komersantus, kuru iestādēs jaunieši mēdz atzīmēt skolas izlaidumu, sekot jauniešu rīcībai un novērst pret viņiem vērstus pārkāpumus. Atbilstoši Bērnu tiesību aizsardzības likuma prasībām, katra iedzīvotāja pienākums ir sargāt savu un citu bērnu drošību, ne vēlāk kā tajā pašā dienā ziņot policijai, bāriņtiesai vai citai bērna tiesību aizsardzības institūcijai par jebkādu vardarbību pret bērnu, par viņa tiesību pārkāpumu vai citādu apdraudējumu, atgādina policija.

Drošības dienestiem jāziņo arī tad, ja radušās aizdomas, ka bērnam ir priekšmeti, vielas vai materiāli, kas var apdraudēt paša bērna vai citu personu dzīvību vai veselību.

Lai maksimāli rūpētos par bērnu un jauniešu drošību, teritoriālajām policijas struktūrvienībām uzdots organizēt pasākumus, lai novērstu iespējamos likumpārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!