Lai neaizēnotu Barikāžu dienu atceres laiku, kas atmiņā palicis ar tautas vienotību, Valsts policija aicina nepakļauties šonedēļ izplatītajiem provokatīviem aicinājumiem pārkāpt likumu, rīkojot un atbalstot nesankcionētus mītiņus un masu nekārtības, informēja policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Šobrīd notiek nozīmīgi Barikāžu dienu atceres pasākumi, kuros tiek godināti 1991.gada janvāra barikāžu notikumu dalībnieki un pieminēti bojā gājušie, atgādina policija.

Valsts policija brīdina, ka par pretlikumīgām darbībām, saistītām ar aktīvu piedalīšanos masu nekārtībās, ir paredzēta kriminālatbildība, kas noteikta Krimināllikumā, un par ko paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem.

Saskaņā ar likumu "Par policiju" Valsts policijas pienākums ir aizsargāt personu dzīvību, veselību, tiesības un brīvības, īpašumu, sabiedrības un valsts intereses no noziedzīgiem un citiem prettiesiskiem apdraudējumiem.

Valsts policija ir apņēmības pilna turpināt nodrošināt sabiedrisko drošību un kārtību iespējamu masu nekārtību gadījumā, pielietojot visus tās rīcībā esošos speciālos līdzekļus, tādējādi novēršot iespējamo apdraudējumu cilvēku dzīvībai, veselībai un drošībai.

Policija aicina vecākus un pedagogus atturēt no dalības nepilngadīgos bērnus un skolēnus pretlikumīgajās darbībās, izskaidrojot šo darbību negatīvās sekas, bīstamību un atbildību. Tāpat Valsts policija vēlreiz vēlas atgādināt tirgotājiem nepārdot alkoholu nepilngadīgām personām, jo lielākā daļa nepilngadīgo izdarīto pārkāpumu tiek veikti alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!