Foto: Saeimas administrācija
Laikā, kad kā ik gadus uz Aglonu dodas svētceļnieku grupas, lai svinētu Vissvētākās jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus, policija aicina visus satiksmes dalībniekus ievērot noteikumus, būt vērīgiem un savstarpēji tolerantiem, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Policija aicina svētceļniekus un velosipēdistus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un citas drošības prasības, bet autovadītājus - ievērot satiksmes noteikumus un būt vērīgiem.

Lai nodrošinātu svētceļnieku drošību un nepieļautu ceļu satiksmes negadījumus, policija īpašu uzmanību pievērsīs mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem - svētceļnieku grupu drošībai.

Tāpat policija atgādina, ka, pārvietojoties pa brauktuves nomali diennakts tumšajā laikā, svētceļniekiem jāatceras par atstarotāju lietošanu, lai neapdraudētu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Svētceļojumus uz Aglonu uzsākušas ticīgo grupas no Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Rīgas un citām pilsētām. Otrdien, 6. augustā, ceļā devās arī velosipēdistu grupa no Kolkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!