Pirmdien, 28.decembrī, dokumentu pārbaudes laikā Rīgas pasažieru ostā kāds, pēc paša vārdiem, Marokas pilsonis metās bēgt, taču likumsargiem viņu izdevās aizturēt, portāls "Delfi" uzzināja robežsardzē.

Vīrietis Latvijā ieceļoja ar prāmi no Stokholmas. Dokumentu pārbaudes laikā, vīrietis uzrādīja Itālijas uzturēšanās atļauju, par kuras īstumu robežsargiem radās šaubas, kā arī fantāzijas dokumentu (World Government Of World Citizens).

Robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone papildināja, ka šāds fantāzijas dokuments - "pasaules pilsoņa pase" ir nopērkams kā suvenīrs, taču tas nav ceļošanas dokuments.

Robežsardzei retu reizi ir nācies fiksēt gadījumus, kad šāds dokuments tiek uzrādīts pārbaudes laikā.

Manot, ka robežsargu aizdomas par dokumenta viltojumu ir apstiprinājušās, vīrietis metās bēgt, turklāt arī atbrīvojās no kabatā esošās viltotās Spānijas uzturēšanās atļaujas.

Vīrieša bēgšanas mēģinājums bija nesekmīgs - robežsargiem sadarbībā ar Ceļu policijas ekipāžu, kura bloķēja iespējamo personas bēgšanas virzienu, kā arī iesaistoties policijas darbiniekam, kurš atradās notikuma vietas tuvumā, likumpārkāpēju izdevās aizturēt.

Šobrīd par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess, bet Marokas pilsonis ievietots Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Jau vēstīts, ka vīrieša bēgšanu no ostas iemūžināja aculiecinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!