Izdevniecības "Zvaigzne ABC" prezidentes Vijas Kilblokas dēlu Arni Kilbloku 17.februārī apturējusi policija, kad viņš braucis ar izdevniecībai piederošu auto. Kā uzskata Kilbloks, viņš ir ne tikai nelikumīgi aizturēts, bet arī sists, kā arī no viņa pieprasīts kukulis, šodien raksta žurnāls "Privātā Dzīve".
Žurnāls informē, ka Kilbloks 17.februārī aizturēts pie Čiekurkalna pārbrauktuves, vadot izdevniecībai piederošo džipu. Kad policija jaunieti aizturējusi, viņš uzrādījis pagaidu braukšanas atļauju. Kārtības sargi pamanījuši, ka atļaujai beidzies pagarinājuma termiņš, un draudējuši saukt evakuatoru, jo bez tiesībām braukt nevarot. Savukārt puisis skaidrojis, ka tiesības viņam esot, bet tās tikai jāpagarina un piedāvājis samaksāt soda naudu - vienu latu.

Policisti pieprasījuši arī pilnvaru, kas apliecinātu, ka Kilbloks drīkst braukt ar šo auto, jo ar tehnisko pasi nepietiekot. Jaunietis uzrādījis arī pilnvaru, jo iepriekš ar šo auto braucis uz Igauniju, taču likumsargi norādījuši, ka arī tai beidzies derīguma termiņš. Pēc ilgajām sarunām policisti esot paziņojuši, ka mašīna tiek evakuēta.

Kā stāstījis Kilbloks, arī paši policisti nav zinājuši, kā rīkoties šādās situācijās, un pa rāciju mēģinājuši noskaidrot, ko darīt tālāk. Puisis policistiem esot teicis, ka zvanīs pa tālruni 02 un uzzinās, kā rīkoties situācijā, kad no viņa tiek gaidīts kukulis. Uz to viņš esot saņēmis rupju policista atbildi, mudinot veikt netiklas seksuālas darbības.

Piezvanot pa tālruni 02, jaunietim teikts, ka policijai neesot tiesību bez pamata mašīnu aizturēt, tomēr kārtības sargi palikuši pie sava viedokļa. Kad atbraucis evakuators, policisti divas reizes jaunietim iesituši un likuši, lai viņš velkot nost virsdrēbes. Kad Kilblokam sists trešo reizi, viņš neesot izturējis un atvairījis sitienu, ko policisti kvalificējuši kā pretošanos policijai. Vēlāk puisis nogādāts policijas iecirknī.

Pēc šī gadījuma Kilbloku ģimene vērsās ar iesniegumu Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūrā. Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns, informējot par dienesta pārbaudes rezultātiem, žurnālam norādījis, ka dienesta pārbaude tika veikta galvenokārt tāpēc, ka Kilbloks uzstāja, ka viņam ir nodarīti miesas bojājumi. Taču šis fakts neesot apstiprinājies.

"Tas protams, nenozīmē, ka mēs simtprocentīgi varam pateikt, ka vispār nekas tāds nav noticis, bet medicīnas iespēju robežās redzams, ka miesas bojājumu nav bijis," žurnālam stāstījis Leiškalns. Preses sekretārs arī norādījis, ka slēpt neadekvātu policistu rīcību nav policijas interesēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!