Foto: LETA
Saeimas deputāti šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā par policiju, kas paredz policistiem pienākumu palīdzēt būvinspektoriem iekļūt būvobjektos.

Grozījums likumā par policiju paredz, ka policijas darbiniekam ir pienākums palīdzēt būvinspektoriem iekļūt būvēs un zemes gabalu teritorijās, lai nodrošinātu būvinspektoru tiesības pārbaudīt būvi būvdarbu, kā arī tās ekspluatācijas laikā, ja ir pamatotas aizdomas par patvaļīgu būvniecību, kas var apdraudēt citu personu dzīvību, veselību vai īpašumu.

Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāvji gan iepriekš Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē 14.maijā pret šo priekšlikumu pauda skeptisku attieksmi. Tāpat IeM pārstāvji norādīja, ka līdz šim policijas palīdzība būvinspektoriem nav lūgta.

Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvji komisijā norādīja, ka jaunā Būvniecības likuma norma paredz, ka būvinspektoram ir tiesības apskatīt un pārbaudīt būvi būvdarbu, kā arī tās ekspluatācijas laikā. Praksē būvvaldē trūkst administratīvo instrumentu, lai iekļūtu būvēs, ja īpašnieks būvinspektoru neielaiž privātīpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!