Latvijas Apvienoto policistu arodbiedrība cer, ka arī nākamajā Aigara Kalvīša veidotajā valdībā iekšlietu ministra amatu ieņems pašreizējais ministrs Dzintars Jaundžeikars, lai viņš varētu turpinātu iesākto.
Arodbiedrības atklātajā vēstulē Kalvītim norādīts, ka arodbiedrībai "nav vienaldzīgs Iekšlietu ministrijas liktenis, kā arī tās vadītājs". LAPA uzskata, ka līdzšinējā sadarbība ar premjeru un iekšlietu ministru Jaundžeikaru ir bijusi veiksmīga un, tāpēc policisti vēlas to veiksmīgi turpināt arī 9.Saeimā.

LAPA uzsver – "kamēr cits ministrs iepazīsies ar Iekšlietu ministrijas sistēmu un tās vajadzībām, var paiet ilgs laiks un visam jau iepriekš padarītajam var nebūt nozīmes". Policisti atgādina, ka no Latvijas neatkarības atgūšanas laika Jaundžeikars ir jau 12 iekšlietu ministrs, un katrs ministrs savā amatā nostrādājis ne vairāk kā pusotru gadu, "kas ir nepietiekami, lai pilnvērtīgi iepazītos ar iekšlietu sistēmu - risināmajiem jautājumiem, nepieciešamajiem uzlabojumiem u.c".

LAPA uzskata, ka Jaundžeikaram vajadzētu dot iespēju turpināt iesākto.

LAPA pauž gandarījumu, ka Iekšlietu ministrijas darbiniekiem ir izmaksāti sociālie pabalsti, kas krājušies jau no 1999.gada, pieņemts "Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likums", kas uzlabos sociālās garantijas, un oktobrī tika parakstīta nozīmīga Valdības un policistu arodbiedrību vienošanās, lai uzlabotu IeM sistēmas iestāžu un Ieslodzījumu vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm, atalgojuma un sociālo garantiju sistēmu un veicinātu tiesībsargājošo iestāžu darbu un nodrošinātu personāla stabilitāti.

LAP atgādina, ka pašreizējais ministrs 'uzsācis Valsts policijas vadības darbības izvērtēšanu, kas "atvēris acis" ierindas darbiniekiem par notiekošo Valsts policijā, un būtiski uzlabojis tehnisko nodrošinājumu (transportlīdzekļi ar un bez speciālā aprīkojuma)".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!