Polijas vēstniecības Latvijā amatpersonas nacionālo izstādi "Polexpo Rīga 2002" uzskata par izdevušos. Polijas vēstniecības Latvijā ekonomikas atašejs Rostislavs Karpinskis piektdien žurnālistiem sacīja, ka "izstāde noteikti izpildīja savas funkcijas Polijas un Latvijas biznesa tuvināšanai".
Izstādi četru dienu laikā apmeklēja aptuveni 4000 cilvēku, kas liecina par lielu latviešu ieinteresētību, pauda Karpinskis, norādot, ka vairākas Polijas firmas sadarbības līgumus ar Latvijas uzņēmējiem noslēgušas tieši izstādes laikā.

Savukārt Polijas vēstnieks Latvijā Tadeušs Fišbahs žurnālistiem norādīja, ka minētā izstāde ir nozīmīgs pasākums gan ekonomiskā, gan politiskā ziņā. "Polijai ir svarīgi saimnieciskie kontakti ar Baltijas valstīm," pauda Fišbahs, norādot, ka izstāde savas funkcijas ir izpildījusi un vērtējama atzinīgi.

Valdības darba grupas Latvijas un Polijas ekonomisko attiecību veicināšanai vadītājs, Latvijas Tirgotāju asociācijas priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs žurnalistiem sacīja, ka darba grupa mēģina piesaistīt Polijas investīcijas Latvijai, kā arī sekmēt Latvijas preču pārdošanu Polijā.

Latvijas uzņēmējiem ir piedāvātas iespējas piedalīties dažādās Polijas izstādēs, taču Danusēvičs atzina, ka Latvijas uzņēmējiem ir maza interese par Poliju. Danusēvičs norādīja, ka nākamgad tiks dibināts Latvijas - Polijas tirdzniecības nams Rīgā, kuras galvenais uzdevums būs saimnieciskās sadarbības veicināšana starp abām valstīm.

Šonedēļ Rīgā norisinājās piektā Polijas nacionālā izstāde "Polexport Rīga". Kopumā izstādē piedalījās aptuveni 50 Polijas uzņēmumi. Šogad tajā vairāk tika piedāvātas preces tūristiem - jahtas, laivas, kā arī dažāda tehnika - autobusi, piekabes, apkopes un tīrīšanas mašīnas u.c. Savukārt mazāk tika piedāvātas plaša patēriņa preces. Izstādē bija pārstāvētas dažādas Polijas celtniecības firmas, kā arī motorizācijas, elektrības, elektronikas, vieglās rūpniecības u.c. nozares.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!