Foto: LETA
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija pagaidām nav saņēmusi precizējumus koncepcijai par vienotu sabiedrisko mediju, tāpēc valdošā koalīcija pagaidām nevirza tālāk jautājumu par vienotu sabiedrisko mediju, šodien žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Valdības vadītāja uzsvēra, ka komisija joprojām gaida precizējumus un koalīcija nevirza šo jautājumu tālāk, kamēr koncepcija nav sakārtota.

Valdošās koalīcijas sanāksmē šodien tika spriests par sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu atbalsta pasākumiem saistībā ar vienotu sabiedrisko mediju politiku.

Kā ziņots, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītājs Ainārs Dimants, Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs Ivars Belte un Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs Jānis Siksnis izplatījuši atklātu vēstuli, kurā aicina valdību atbalstīt Latvijas sabiedriskā medija tapšanu.

Vēstulē norādīts, ka kopš februāra, vērojot notikumus Ukrainā, "esam sapratuši, cik apdraudēti patiesībā esam. Mērķtiecīgs informatīvais karš sašķeltu sabiedrību ātri var polarizēt līdz etniskam naidam - vienai no bīstamākajām parādībām ikvienas valsts, nācijas pastāvēšanai".

Jau rakstīts, ka vairāk nekā 200 ekspertu izstrādāja trīs Latvijas sabiedriskā medija attīstības variantus, taču neviens no tiem neguva politiķu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!