Foto: LETA

Pie tik sadrumstalota parlamenta būs iespējams vienoties vien par dažām veicamajām reformām, tā pēc valdības veidošanas sarunām pauda Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nominētais premjera amata kandidāts Aldis Gobzems ("KPV LV").

Ceturtdien norisinājās trešās sarunas par valdības veidošanu pēc Gobzema piedāvātā darba plāna. "KPV LV" kopā ar "Jaunās Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības, Jaunās konservatīvās partijas, "Attīstībai/Par!" un Nacionālās apvienības pārstāvjiem turpināja diskusijas par tehniskiem jautājumiem. Piemēram, politiķi apsprieduši, kādā veidā potenciālajā Gobzema valdībā varētu tikt pieņemti lēmumi.

Kā norādīja Gobzems, viņa pārstāvētais politiskais spēks un potenciālie sadarbības partneri tuvojas brīdim, kad sāks runāt par valdības darāmajiem darbiem, bet līdz tam esot jāizrunā, kā notiks savstarpējā komunikācija. Piemēram, kā pie tik sadrumstalota parlamenta politiskajiem spēkiem īstenot savas idejas.

"KPV LV" līderis vērsa uzmanību, ka pie "valdības veidošanas galda" sēž ideoloģiski pretēji politiskie spēki, tāpēc ir jāmeklē radoši risinājumi, kā partnerus noturēt pie šī galda.

Lai gan Gobzema valdības veidošanas sarunu darba plānā bija paredzēts, ka šodien politiskie spēki apstiprinās un parakstīs "KPV LV" piedāvāto sadarbības memorandu, tas nav noticis. Partijas līderis skaidroja, ka šāds dokuments tiks parakstīts, valdības veidošanas procesam noslēdzoties.

Politiķis uzsvēra, ka sabiedrībai ir jāpasaka, ka pie tik sadrumstalotas Saeimas būs iespējams vienoties vien par dažām veicamajām reformām.

"Manis stādītā valdība agrāk vai vēlāk tiks uzlikta uz balsošanu Saeimā," pārliecināts bija Gobzems.

Vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēmis uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Aldim Gobzemam.

Valsts prezidents nule kā izvēlētajam valdības veidotājam Gobzemam tāpat kā viņa priekšgājējam Jaunās konservatīvās partijas līderim Jānim Bordānam deva divas nedēļas, lai iezīmētu valdības aprises, panāktu Saeimas vairākuma atbalstu, kā arī iezīmētu iespējamo valdības sastāvu un prioritāri veicamos darbus. Ja Gobzemam tas neizdosies līdz 10. decembrim (ieskaitot), tad Vējonis savu nomināciju atsauks un aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!