Karš Gruzijā sašķēlis Latvijas sabiedrību, tādēļ būtu ļoti rūpīgi jādomā par sabiedrības vērtību saliedēšanu, pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" aicināja politologs Pēteris Viņķelis.
Viņķelis norādīja, ka, spriežot pēc komentāriem internetā, un citām pazīmēm Latvijas sabiedrība patlaban ir ļoti sašķelta. Latvieši ir Gruzijas pusē, bet krievi - Dienvidosetijas, Abhāzijas un krievu pusē, pauda Viņķelis, norādot, ka būtu "ļoti rūpīgi jādomā par sabiedrības vērtību saliedētību".

Viņķelis arī pauda pārliecību, ka notikumi Gruzijā nevarētu atkārtoties Latvijā, jo Latvija ir NATO dalībvalsts. "Grūti iedomāties, ka kaut kas tāds varētu notikt pret NATO dalībvalsti," sacīja Viņķelis.


Viņš prognozēja, ka Krievijas uzbrukumi Gruzijai turpināšoties, kamēr par dalību karadarbībā nepaziņos citi "nopietni" spēki, piemēram ASV vai arī Gruzija sevi pazemos, no amata atkāpjoties prezidentam Mihailam Saakašvili vai citādi "nožēlojot grēkus".

Līdzšinējo lielo pasaules valstu kavēšanos ar konkrētu rīcību Gruzijas kara jautājumā Viņķelis skaidroja ar to, ka notikuma vietā ir daudz potenciālo strīdus teritorijā. Viņš arī pieļāva, ka karadarbība varētu paplašināties, tajā iesaistoties arī Ukrainai, kas jau paziņojusi par atbalstu Gruzijai un to, ka tā liegs Krievijas flotes kuģiem izbraukt.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!