Foto: LETA

Vārdu un argumentācijas cīņās "Vienotības" Rīgas mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte būs līdzvērtīga esošajam Rīgas mēram Nilam Ušakovam, kurš būs pirmais numurs apvienotajā "Saskaņas centra" un "Gods kalpot Rīgai" sarakstā, viedokli pauda politologs Ivars Ījabs.

Eksperts arī uzskata, ka priekšvēlēšanu cīņa būs aizraujoša – "daiļrunības paraugstundas".

Pašvaldību vēlēšanas notiks nākamvasar – 2013.gada 1.jūnijā –, un pirmdien "Vienotība" nosauca savu pirmo numuru Rīgā – tā būs Sarmīte Ēlerte.

"Kas attiecas uz viņas argumentācijas spējām un stāju, un spēju ātri reaģēt, tad nav šaubu, ka Ēlerte ar to var tikt galā – nolikt pie vietas Ušakovu. Cits jautājums ir par vēlētāju atbalstu, tur līdz šim īpaši spoži nav gājis. Droši vien, ka Ēlertei ir jāpiedomā pie stratēģijas un ko varbūt vajadzētu mainīt tēlā, kurš izveidojies. Pamatjautājums, kas būs viņas akcenti," sprieda eksperts.

Ījabs vērtēja, ka Ēlerte ir intelektuāli un arī publiskā tēla ziņā pārliecinoša, un prognozēja aizraujošu priekšvēlēšanu kampaņu.

"Ēlerte ir tāda, kas polarizē viedokļus, ir cilvēki, kam viņa ļoti patīk, un tie, kam viņa ļoti nepatīk, bet ar Ēlerti un Ušakovu diskusija nenolaidīsies līdz apmētāšanai ar netīrumiem. Tās būs daiļrunības paraugstundas, kuras vērosim vairāk uz pavasara pusi," izvirzītos partiju līderus Rīgā komentēja eksperts.

Pašlaik par savu deputātu kandidātu pirmo numuru ir paziņojusi arī Nacionālā apvienība – viņi par Rīgas mēra amata kandidātu izvirzījuši Baibu Broku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!