Foto: Reuters//Scanpix/LETA
Portāla "Delfi" īpašnieks, "Ekspress Grupp" mediju grupas lielākais akciju turētājs Hanss Luiks paziņojis par 100 000 eiro lielu palīdzības sniegšanu Ukrainai.

Šie līdzekļi tiks sadalīti trīs daļās: 50 000 tiks nodoti Lietuvas Sarkanā krusta rīcībā, 25 000 Lietuvas nevalstiskās organizācijās "Blue / Yellow" pārziņā, šī organizācija vāc ziedojumus un atbalsta Ukrainas bruņotos spēkus un iedzīvotājus. Vēl 25 000 eiro nonāks pie Ukrainas žurnālistiem.

"Ukrainas mediju kopienai tagad ir nepieciešama palīdzība. Atbalsts vajadzīgs dažādām vajadzībām, tāpēc mēs sadalām līdzekļus arī dažādām organizācijām, taču tajā pašā laikā neaizmirstam, ka mūsu kolēģi žurnālisti ir īpaši sarežģītā situācijā, tāpēc nodrošinām viņiem atsevišķu atbalsta līniju," paskaidroja grupas pārstāvis, "Delfi.lt" direktors Vītauts Benokraitis.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins naktī uz ceturtdienu ap 4:50 (pēc Latvijas un Ukrainas laika), visticamāk, iepriekš ierakstītā uzrunā pasludināja specoperācijas sākumu pret neatkarīgo Ukrainu. Līdz ar šo paziņojumu Krievijas spēki uzsākuši jaunu posmu 2014. gadā sāktajā kaimiņvalsts terorizēšanā.

Ukrainas Bruņotie spēki informē, ka viss sākās pulksten 5.00 ar armijas vienību apšaudīšanu valsts austrumos un raķešu triecieniem pa lidostām, kā arī militārajiem objektiem. Sekojušas artilērijas apšaudes pa pierobežas teritorijām. Krievijas spēki šķērsojuši Ukrainas robežu gan no Baltkrievijas, gan okupētās Krimas, gan Krievijas puses. Naktī uz sestdienu smagas apšaudes notika Kijevas tuvumā, bet galvaspilsēta netika ieņemta un aizvien ir Ukrainas spēku kontrolē.

"Delfi" kopš atklātā Krievijas iebrukuma piedāvā nepārtrauktu teksta tiešraidi, kas pieejama šeit.

AS "Delfi" 100% akciju īpašnieks ir igauņu mediju holdings "Ekspress Grupp". Tas ir uzņēmums, kas kotējas "Nasdaq" biržā Tallinā. Lielākais akcionārs ir "Ekspress Grupp" dibinātājs, Igaunijas pilsonis Hanss Luiks. Neskatoties uz to, ka medija īpašnieks atrodas Igaunijā, visi nodokļi tiek maksāti Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!