Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) Jutas Strīķes vadībā pieņemts lēmums, ka neilgi pēc 10. Saeimas vēlēšanām atklātajā "Jaunā laika" (JL) pārstāves Silvas Bendrātes "marionetes līgumā" ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu nav saskatāmi nekādi likuma pārkāpumi, vēsta portāls "Pietiek.com".

Pēc astoņu mēnešu ilgas pārbaudes KNAB Strīķes vadībā nonācis pie atzinuma, ka Bendrāte patiešām no biroja viedokļa neko neesot pārkāpusi, norāda portāls. Saskaņā ar Strīķes skaidrojumu, KNAB kompetencē neietilpstot izvērtēšana, vai valsts amatpersonas deklarācijās ir norādītas patiesas vai nepatiesas ziņas, par to jārūpējas Valsts ieņēmumu dienests, ziņo "Pietiek.com".

"Savukārt atbilstoši biroja kompetencei, izvērtējot iesniegumā norādīto informāciju, informējam, ka, pamatojoties uz pārbaudes laikā saņemto informāciju, netika konstatēti fakti, kas liecinātu, ka Bendrāte ir pārkāpusi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", bet Lembergs gan minētajā likumā, gan Korupcijas novēršanas likumā valsts amatpersonām noteiktos ierobežojumus un aizliegumus," oficiālajā atzinumā portālam raksta Strīķe.

Kā ziņots, Bendrāte slēpusi, ka Lemberga vietā un par viņa naudu iegādājusies kapitāldaļas "Kurzemes radio". To apliecināja pagājušā gada oktobrī "Pietiek.com" publiskotais Bendrātes un Lemberga trasta līgums, saskaņā ar kuru Ventspils mērs bija piešķīris Bendrātei tiesības viņa vietā un par viņa naudu, bet uz tagadējās deputātes vārda iegādāties kapitāldaļas SIA "Kurzemes radio". Atbilstoši šim Bendrātei bijis pienākums pārvaldīt Lemberga daļas, vadoties "tikai un vienīgi" no Lemberga "interešu viedokļa".

Bendrāte 2250 latu lielo aizdevumu no Lemberga "Kurzemes radio" daļu iegādei nebija deklarējusi savā amatpersonas deklarācijā, kura viņa iesniedz jau kopš 2002.gada rudens, kad kā JL pārstāve stājās 8. Saeimas deputātes amatā.

"Pietiek.com" atgādina, ka viņa pati pēc līguma nonākšanas atklātībā par savām attiecībām ar Lembergu skaidroja, ka "šī bija tāda viņa uzticēšanās man, manis respektēšana, vēlēšanās palīdzēt. Lai gan viņš tur ir sarakstījis visādus ierobežojumus, neviens nekad, nekur, nevienu brīdi mani nav ne uz ko spiedis, nedz arī izmantojis šīs tiesības. Es domāju, drīzāk tas viņam bija tāds formāls pasākums, lai, atbalstot radio staciju, nesanāktu, ka esi tāds muļķītis".

Tāpat Bendrāte norādīja, ka faktiski visu Lembergam jau esot "atstrādājusi". Bendrāte arī atteicās nolikt Saeimas deputāta mandātu, atgādina portāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!