Partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas deputāti aicina Valsts prezidentu Valdi Zatleru neizsludināt ceturtdien Saeimā steidzamības kārtā pieņemto likumu par nekustamā īpašuma atsavināšanu Dienvidu tilta pār Daugavu trešās kārtas būvniecībai, informēja JL.
Saeimas pieņemtais likums paredz Dienvidu tilta pār Daugavu trešās kārtas būvniecības vajadzībām atsavināt vien nelielu daļu nekustamā īpašuma, padarot zemes īpašnieku situācijas ķīlnieku. JL lūdz Zatleru neizsludināt acīmredzami netaisnīgo likumu, un aicina atbildīgās valsts institūcijas tomēr rast iespēju vienoties ar zemes īpašnieku par taisnīgiem īpašuma atsavināšanas nosacījumiem un kompensāciju.

"Tas ir acīmredzams absurds - ar šo likumu īpašniekam tiek atsavināts vien tilta būvniecībai minimāli nepieciešamais zemes apjoms, nerēķinoties ar to, ka pārējais īpašums līdz ar to kļūst faktiski neapdzīvojams un neizmantojams. Šis ir kārtējais pierādījums tam, ka diemžēl mūsu valstī iedzīvotāju intereses ir otršķirīgas un vienmēr pakārtojamas varas iegribām," norāda JL Saeimas frakcijas deputāts Jānis Reirs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!