Saeimas parlamentārā izmeklēšanas komisija jautājumā par amatpersonu iespējamo iesaisti kontrabandas darījumos uz nākamo sēdi 14.janvārī uzaicinās Valsts policijas priekšnieku Juri Rekšņu, lai apspriestu jautājumu par bijušā Ekonomikas policijas biroja (EPB) inspektora Normunda Margēviča kompromitējošā videomateriāla atrašanos atsevišķu deputātu rīcībā.
Rekšņa ir apstiprinājis, ka bijušā Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Ekonomikas policijas inspektors Sergejs Īvāns šādu materiālu pirms nodošanas policijā ir nodevis Saeimai. Turklāt Saeimai nodotais videomateriāls bijis plašāks.

Aģentūras LETA veiktā aptauja liecina, ka videomateriālu nav saņēmusi ne izmeklēšanas komisija, ne Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, ne Nacionālā drošības komisija, ne Aizsardzības un iekšlietu komisija.

Parlamentā ir izskanējušas runas, ka Īvāna uzņemtais videomateriāls ir nonācis Tautas partijā (TP) vai pie kāda no tās pārstāvjiem, taču TP deputāts Māris Vītols, kurš darbojas arī izmeklēšanas komisijā, to noliedza. Uz nākamo izmeklēšanas komisijas sēdi kārtējo reizi mēģinās piespiedu kārtā atgādāt Margēviču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!