Preiļos vairāki bēru mielasta dalībnieki ar akūtu zarnu infekciju saslimuši no divām inficētām pavārēm, informēja Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) Rēzeknes filiālē.
SVA Rēzeknes filiālē pastāstīja, ka, veicot izmeklēšanu Preiļu kafejnīcā "Viesu māja pie Plica", kur 27. un 28.jūnijā tika rīkoti bēru mielasti attiecīgi 50 un 80 viesiem, divām pavārēm tika konstatēta saslimšana ar salmonelozi.

Patlaban salmoneloze konstatēta arī diviem bēru mielastu viesiem, taču SVA darbinieki prognozē, ka saslimušo skaits varētu palielināties, jo vēl nav saņemti visi analīžu rezultāti.

Atsaucoties uz vienas inficētās pavāres stāstīto, SVA darbinieki pastāstīja, ka pavāres neesot paspējušas savlaicīgi vērsties pie mediķiem, jo bēru mielasts pasūtīts lielā steigā, līdz ar to viņām neesot atlicis laika apmeklēt ārstu.

Saslimušas personas vecumā no 12 līdz 70 gadiem. Slimniekiem konstatēta diareja, paaugstināta ķermeņa temperatūra, vemšana un sāpes vēderā. Visi saslimušie ārstējas ambulatori. Pēc sākotnējas aptaujas rezultātiem, ir zināms, ka akūtas zarnu infekcijas pazīmes bija arī vairākiem viesiem, kuri nav vērsušies pēc medicīniskās palīdzības, informē SVA.

Bēru mielastos piedalījušies cilvēki, kuri dzīvo dažādās Latvijas administratīvajās teritorijās. Zināms, ka bija viesi no Rīgas, Daugavpils, Jēkabpils, Aizkraukles, Jelgavas, Talsu un Tukuma rajoniem. Tāpēc SVA aicina cilvēkus, kas piedalījušies minētajos bēru mielastos un kam parādījušies zarnu infekcijas simptomi, vērsties pie ārsta, informējot par iespējamo saistību ar konkrēto uzliesmojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!