Foto: LETA

Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) valde pieprasa satiksmes ministram Tālim Linkaitam (K) stingri vērtēt Autotransporta direkcijas (ATD) vadības atbildību par krīzi sabiedriskā transporta nozarē un spēju nodrošināt sabiedrībai kvalitatīvu sabiedriskā transporta pārvadājumu pakalpojumu reģionos, portāls "Delfi" uzzināja partiju apvienībā.

JV ieskatā, situācija sabiedriskā transporta jomā šobrīd ir kritiska un ATD ilgstoši netiek galā ar nozares pārvaldību, no kā cieš reģionu iedzīvotāji un uzņēmēji.

Partiju apvienības valde pirmdien uzklausīja virkni nopietnu problēmu, kas sabiedriskā transporta pārvadājumu jomā ir samilzušas kopš ATD pirms gandrīz trīs gadiem uzsāka reformu pasažieru pārvadājumu jomā, izsludinot vienoto ilgtermiņa iepirkumu pārvadājumiem ar autobusiem reģionos. No kopumā 16 lotēm, kurās tika izsludināts iepirkums, septiņās joprojām nav pieņemts lēmums par to, kurš uzņēmums būs atbildīgs par pasažieru pārvadāšanu.

Par neapmierinošo situāciju sabiedriskā transporta pārvadājumu jomā trešdien tiks diskutēts koalīcijas sadarbības sanāksmē.

Jau vēstīts, ka šā gada 1. jūlijā lotē "Ogre, Aizkraukle" netika izpildīti vairāk kā 70 reisi, 4. un 5. jūlijā netika izpildīti vairāk kā 50 reisi. Savukārt, 6. jūlijā pēc pārvadātāja "Liepājas autobusu parks" mājas lapā iekļautās informācijas, netiks izpildīti arī vairāk nekā 50 reisi. Attiecīgi kopumā kopš 1. jūlija nav nodrošināti vairāk nekā 280 reisi.

Toties pirmdien kompānija neizpilda reisus pulksten 6.20 Madliena-Rīga, reisu pulksten 9 Rīga-Ogre, reisu pulksten 11.45 Ogre-Rīga, reisu pulksten 12.55 Rīga-Ogre, reisu pulksten 14.15 Ogre-Rīga un reisu pulksten 16.15 Rīga-Madliena.

Savukārt Aizkraukles novada reģionālo autobusu maršrutos pirmdien "Liepājas autobusu parks" plāno izpildīt visus reisus.

Toties pats Linkaits iepriekš norādījis, ka saistībā ar "Liepājas autobusu parks" nespēju nodrošināt pasažieru pārvadājumus Ogres un Aizkraukles lotē pilnā apmērā Autotransporta direkcijai (ATD) steidzami ir jārod risinājums, kas atbilst pasažieru interesēm, un pēc iespējas ātrāk jānodrošina radušos nepilnību novēršanu.

Viņš norādīja, ka šajā situācijā prioritāte ir pasažieru tiesības un iedzīvotāju iespēja izmantot drošu, kvalitatīvu un uzticamu sabiedrisko transportu.

Savukārt Saeimā jau savākti saraksti, lai lemtu par Linkaita demisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!