Foto: DELFI
Pirmdien aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) un zemkopības ministre Laimdota Straujuma tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), lai raksturotu drošības situāciju bijušajā PSRS aviācijas mērķpoligonā Zvārdes pagastā un rastu kopīgus risinājumus, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Tikšanās laikā plānots iepazīstināt Ministru prezidentu par gadījumiem, kad bijušā Zvārdes poligona teritorijā vai tā tiešā tuvumā tikuši atrasti lielkalibra artilērijas lādiņi vai aviācijas bumbas, kā arī ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) īstenotajiem nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas pasākumiem šajā teritorijā pēdējā gada laikā.

Plānots, ka sanāksmē amatpersonas apspriedīs iespējamos tālākos rīcības variantus, lai mazinātu nesprāgušās munīcijas bīstamību apkārtējiem iedzīvotājiem un sabiedrībai kopumā.

Iepriekš aizsardzības un zemkopības ministri secināja, ka nepieciešami kopīgi risinājumi, lai novērstu situācijas bīstamību bijušajā Zvārdes poligonā teritorijā, ņemot vērā NBS atzinumu, ka šī teritorija un tās apkaime ir vērtējama kā ļoti piesārņota un bīstama apkārtnes iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka, lai brīdinātu iedzīvotājus par apdraudējumu ar sprādzienbīstamajiem priekšmetiem piesārņotākajās Latvijas teritorijās, pēc Aizsardzības ministrijas iniciatīvas PSRS aviācijas mērķpoligona Zvārdes pagastā un bijušās Cekules munīciju noliktavas teritorijā, šā gada oktobrī tika izvietoti informatīvie stendi un brīdinājuma zīmes. Informatīvajos stendos ir norādes par teritorijās atrodamajiem sprādzienbīstamajiem priekšmetiem un informācija, kā rīkoties šādu priekšmetu atrašanas gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!