Foto: Edijs Pālens
Iekšlietu ministrijai (IeM) jāizmanto visas pilnvaras, lai nekavējoties atbrīvotos no tādiem policistiem, kas nav sava amata cienīgi, uzskata premjers Valdis Dombrovskis (V). Tomēr viņš neprasīs iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) demisiju saistībā ar otrdien notikušo laupīšanu Jēkabpilī, kurā piedalījās arī policisti.

Ministru prezidents otrdien žurnālistiem uzsvēra, ka notikušā dēļ "nav jāmeklē grēkāži", bet gan ministrei jādara viss iespējamais, lai šādi gadījumi neatkārtotos un jāizmanto visas pilnvaras, lai izvērtētu personāla atbilstību amateim. Tāpat IeM jāizvērtē situāciju specvienienībā "Alfa" un to, kā notiek personāla atlase šajā policijas struktūrā.

Premjers arī norādīja, ka tiesas lēmumu, ar kuru iepriekš amatā tika atjaunoti abi otrdien Jēkabpils laupīšanā iesaistītie Tukuma policisti, nepārsūdzēja, jo "bija tīrs arodbiedrības spiediens".

"Šis ir bezprecedenta gadījums, kāds neatkarīgas valsts vēsturē nekad iepriekš nav bijis," atzina Dombrovskis.

Jau ziņots, ka saistībā ar Jēkabpilī notikušo laupīšanu Mūrniece no amata uz dienesta pārbaudes laiku atstādinājusi Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Intu Ķuzi.

Otrdien pēc pulksten deviņiem pieci bruņoti laupītāji iebruka kādā spēļu zālē. Pakaļdzīšanās laikā nošauts viens policists un ievainoti vēl divi likuma kalpi. Laupītāji aizturēti, un trīs no tiem ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!