Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Portāla "Delfi" rīcībā nonākusi neoficiāla informācija par jaunas koalīcijas izveidi, kurā ietilptu "Jaunā Vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un partija "Progresīvie".

No portāla "Delfi" rīcībā esošās neoficiālās informācijas izriet, ka jaunās valdības vadītājs būtu līdzšinējais finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), bet līdzšinējais premjers Krišjānis Kariņš (JV) ieņemtu ārlietu ministra amatu.

Finanšu ministra amatā varētu stāties Jānis Reirs (JV), savukārt līdzšinējā labklājības ministre Evika Siliņa (JV) kļūtu par iekšlietu ministri.

Amatus varētu saglabāt izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) un tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Jaunajā potenciālajā koalīcijā ZZS tiktu labklājības ministra, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra, ekonomikas ministra un zemkopības ministra amati.

Savukārt "Progresīvajiem" varētu tikt kultūras ministra, aizsardzības ministra un satiksmes ministra amati.

Patlaban nav informācijas, kurš politiskais spēks varētu uzņemties atbildību par Veselības ministriju.

ZZS pārstāvis Viktors Valainis portālam "Delfi" atzina, ka patlaban nenotiek sarunas par jaunu koalīciju, jo JV šovakar tiekas ar līdzšinējiem koalīcijas partneriem - "Apvienoto sarakstu" un nacionālo apvienību.

Tāpat Valainis no "Delfiem" pirmo reizi dzird par iespējamu atbildības jomu sadalījumu potenciālajā jaunajā koaīcijā.

JV pārstāvis Rihards Kozlovskis piektdien portāla "Delfi" raidījumā "Kāpēc" sacīja, ka gadījumā, ja JV būtu jāizvirza jaunas premjera amata kandidāts, politiskajā spēkā atrastos atbilstošs pretendents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!