Trešdien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atklāja starptautiskās izstādes "World Expo 2010" Latvijas paviljonu Šanhajā, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

Uzrunā premjers pateicās par laipno uzņemšanu un veiksmīgo sadarbību ar Latvijas paviljona veidotājiem. Dombrovskis izteica īpašu pateicību Latvijas paviljona veidotājiem un darbiniekiem, kuri ir ieguldījuši milzīgu darbu inovatīva un pasaules līmeņa paviljona izveidē.

Ministru prezidents uzsvēra, ka starptautiskā izstāde "World Expo 2010" ir vienreizēja iespēja tieši mazām valstīm iepazīstināt ar sevi un ieinteresēt ne tikai Ķīnas, bet arī citu valstu iedzīvotājus un potenciālos sadarbības partnerus. "Šoreiz Latvijas paviljona centrā ir vēja tunelis, kurā apmeklētājiem būs iespēja lidot – ne tikai tiešā, bet, cerams, arī pārnestā nozīmē. Lidošana cilvēkam dod pozitīvas emocijas, tā liek paskatīties uz pasauli no jauna skatupunkta un rosina iztēli. Novēlu katram apmeklētājam mūsu paviljonā piedzīvot laimīgu lidojumu un kādreiz dzīvē atlidot arī uz pašu Latviju!", teicis premjers.

Pēc atklāšanas ceremonijas Ministru prezidents V.Dombrovskis izmēģināja centrālo paviljona ekspozīciju, lidojot vertikālajā vēja tunelī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!