Pēc disciplinārlietas izmeklēšanas pret Valsts civildienesta pārvaldes (VCP) priekšnieku Armandu Kalniņu premjers trešdien atlaida viņu par amata pilnvaru prettiesisku izmantošanu, mēģinot panākt sev izdevīga līguma noslēgšanu ar Valsts administrācijas skolu (VAS), uzzināja valdības Komunikācijas departamentā.
Repše atlaiž Civildienesta pārvaldes priekšnieku

Pret Kalniņu ierosinātās disciplinārlietas izmeklēšanas komisija konstatējusi, ka Kalniņš, kura kompetencē pērn bija mācību pasūtījumu sagatavošana VAS, panācis, ka VAS noslēdza ar viņu līgumu par mācību kursu (kopumā 384 stundas) pasniegšanu, par to viņam samaksājot 3840 latu. Tas esot vislielākais mācību stundu apjoms kursā "Eiropas Savienības pamatnostādnes" - 37,5%, kuru kursos lasa 12 pasniedzēji.

Kopš šā gada civildienesta pārvaldes kompetencē vairs neietilpst mācību pasūtījumu sagatavošana. VAS, lai novērstu nevienlīdzību pret pārējiem pasniedzējiem, atteicās slēgt līgumu ar Kalniņu līdzšinējā apjomā, līdz ar to būtiski samazinājusies viņa kā pasniedzēja iespēja nopelnīt. Disciplinārlietas izmeklētāji konstatējuši, ka Kalniņš, vēloties panākt sev izdevīgā līguma noslēgšanu, pēc savas iniciatīvas sācis nepamatotu civildienesta kontroli VAS un mēģinājis ietekmēt VAS darbiniekus.

Par civildienesta pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāju Repše iecēlis pārvaldes Civildienesta kontroles daļas vadītāju Māri Knoku, bet uz vadītāja amatu tuvākajā laikā izsludinās atklātu konkursu.

Premjers Einars Repše disciplinārlietu pret Kalniņu ierosināja februāra nogalē, jo civildienesta pārvaldes priekšnieks, pēc Repšes domām, savas pilnvaras izmantojis prettiesiski un izturējies ierēdņa uzvedības principiem neatbilstoši. Lieta ierosināta pēc VAS direktora Uģa Rusmaņa sūdzības, kurā viņš Kalniņam pārmet spiediena izdarīšanu, lai panāktu tiesības lasīt kursus VAS reģionālajos mācību centros, kā arī lamāšanos necenzētiem vārdiem, ko apliecinot telefonsarunu ieraksti.

Vēlāk Repše ierosināja vēl vienu disciplinārlietu par VCP darba nekvalitatīvu organizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!