Foto: LETA
Premjers Valdis Dombrovskis (V) nekomentē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja Jura Juraša paziņojumus par iespējamu KNAB šefa Vilnīša prettiesisku lūgumu noklausīties politiķus, norādot, ka no Ģenerālprokuratūras saņemtā vēstule esot slepena un šobrīd strādā Vilnīša darbības izvērtēšanas komisija. Savukārt atstādināt Vilnīti premjers negrasoties, lai izvairītos no tiesvedības.

Dombrovskis žurnālistiem otrdien nekomentēja, vai viņa rīcībā bijušas ziņas par Juraša paziņoto. Premjers arī neatklāja, vai šādi fakti minēti Ģenerālprokuratūras vēstulē ar lūgumu veidot komisiju, kas vērtēs Vilnīša atbilstību.

Savukārt par iespējamo Vilnīša atstādināšanu no amata, Valsts kancelejas (VK) juristi premjeram paskaidrojuši, ka šobrīd vēl notiek tiesvedība starp VK un iepriekšējo KNAB šefu Alekseju Loskutovu tieši par viņa atstādināšanu no amata premjera Aigara Kalvīša (TP) laikā. Dombrovskis norādīja, ka galīgā sprieduma šajā lietā vēl neesot, līdz ar to neesot precedenta, un arī Ģenerālprokuratūra premjeru ir brīdinājusi, ka viņam neesot disciplinārvaras par KNAB priekšnieku.

Līdz ar to premjers gaida, kad savu darbu pabeigs Vilnīša vērtēšanas komisija ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadībā.

Premjers ari vērsies Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas apkarošanas komisijā, lūdzot sakārtot normatīvo bāzi attiecība uz KNAB priekšnieka disciplinātratbildību.

Dombrovskis noraidīja, ka Vilnīša vērtēšanas komisija tai atvēlētajā laikā līdz maija vidum varētu nepabeigt savu darbu. Premjers pauda pārliecību, ka komisija strādās un atzinums būs.

Jau vēstīts, ka Jurašs otrdien Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē paziņoja, ka Vilnītis prettiesiski un bez pamata lūdzis noklausīties politiķu sarunas. Jurašs neprecizēja kādus politiķus Vilnītis vēlējies noklausīties un kad tas noticis, un kad par to informēta prokuratūra.

Vilnītis teikto noliedz un sauc par apmelojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!